Breaking News

Zalogaji koje ćete pamtiti: Napravite pljeskavice od tikvica i parmezana!

Foto: Profimedia

Jednostavne tikvice u kombinaciji s parmezanom i lukom začiniće vaš jesenji obrok, a budite sigurni da će vaši ukućani tražiti zalogaj više.



Sastojci:

1 jaje
1 ljuta paprika
1 kašičica peršuna
so
sveži mleveni biber
2 šoljicetikvica
0.50 šoljica parmezana
1 kašičica maslinovog ulja

Priprema:



Zagrejati rernu na 200 Celzijusa.
Razbijte jaje u većoj posudi, dodati luk, peršun, so i biber.
Naseckanu tikvicu stavite na salvetu, skupiti vrhove i iscediti tečnost iz tikvica.
Zatim dodajte  tikvice i parmezan pripremljenoj smesi.
Sve izmešati da se sastojci sjedine.
Zagrejte ulje u teflonskom tiganju.
 Smesu razdvojite na 4 dela, od njih na tiganju formirati 4 pljeskavice.
Kada nakon 3-4 min dobiju smeđu boju s donje strane, preokreite ih i zajedno sa tiganjom premestite u rernu na 10 minuta.

Gastro.24 Sata.Hr

Нема коментара

ranktrackr.net