Breaking News

Neobična kombinacija koja će vas zadiviti: Napravite mus od bele čokolade sa maslinovim uljem!

Shutterstock

Nemojte se uplašiti pomalo neobične kombinacije bele čokolade i maslinovog ulja – to je najnoviji kulinarski trend pred kojim su se poklonili i najveći gastro-gurui svetske scene.



 Sastojci:



200 grama bele čokolade
maslinovo ulje
slatka pavlaka -50 ml ekstra devičanskog (blagog)
slatka pavlaka- 100 ml za šlag životinjskog porekla
šećer u prahu
 1 kašika kakaa u prahu
menta za dekoraciju
so

Priprema:



U posudu iznad pare narendajte belu čokoladu, te stalno mešajući kutlačom pričekamo da se otopi.
Ugasite vatru, sipajte rakiju i maslinovo ulje, dodajte so i sve zajedno izmešajte da se dobije jednolična smesu, te stavite sa strane.
U drugu posudu sipajte obe slatke pavlake i ručnim mikserom umutite kao šlag.
Zatim lopaticom uzmite 1/3 šlaga i dobro ga umešajte u posudu s čokoladnom smesom.
Potom uzmite još jednu trećinu šlaga, ali njega sada nežno pomešajte u čokoladnu smesu.
Isto ponovite s preostalim šlagom kako biste dobili krem.
Krem ostavite u posudi u kojoj ste je pripremali, te je poklopite i stavite u frižider da odstoji nekoliko sati.
Pre posluživanja u posudu sipajte maslinovo ulje, dodajte kakao i šećer u prahu, te dobro izmešajte sastojke.
Na sredinu tanjira poređajte po jednu kuglicu kolača, okolo pospite mešavinom maslinovog ulja i šećera u prahu, zatim kuglicu musa posipajte kakaom u prahu, sve zajedno ukrasite listićem mente i poslužite.

Finirecepti.Net.hr

Нема коментара

ranktrackr.net