Pasta sa bukovačama
pixabay.com |
Potrebno je:
400 g bukovača
1 veza peršunovog lista
1 prsohvat vlašca
1 prsohvat majčine dušice
2 čena belog luka
400 g testenine po izboru
1 prsohvat so i biber
1 kašika putera
200 ml pavlake za kuvanje
50 g putera
50 ml belog vina
Priprema
1
Bukovače operite i narežite na tanke trake. Začinsko bilje i beli luk isecite na sitne komadiće. Stavite slanu vodu da zavri pa skuvajte testeninu po uputstvu sa pakovanja. Dinstajte bukovače na 1 kašici putera dok ne puste tečnost i dok skoro sva tečnost ne ispari. Zatim dodajte začinsko bilje i beli luk i sve zajedno dinstajte koji minut. Dodajte belo vino i krčkajte dok se ne sjedini.
2
Dodajte pavlaku za kuvanje i hladan puter te začiniti solju i biberom.
3
Ostavite još malo na vatri da krčka i da se sjedini.
4
Posluživanje: Ubacite testeninu u sos i dobro promešajte ili servirajte sos preko testenine i pospite rendanim parmezanom ili bilo kojim drugim sirom koji volite.
recepti.com
Нема коментара