Sočna musaka sa tikvicama: Ručak koji će oduševiti celu porodicu!
Foto: Shutterstock |
Sastojci:
3 tikvice
6 jaja
200 g brašna
400 g pilećeg belog mesa
500 g sitnog sira
1 dl pavlake
2 dl mleka, ulje
mešavina začina
so
Priprema:
Tikvice operite, pa pomoću noža za guljenje isecite na tanke listove.
Posoliti ih i ostavite da puste sok.
Uvaljajte u brašno, zatim u umućena 3 jajeta i na kraju pržite na vrelom ulju dok ne porumene.
Pileće belo meso isecite na šnicle i začinite po ukusu pa propržite na vrelom ulju.
Kada se pržena piletina ohladi, sameljite je na mašini za mlevenje.
Posebno na malo ulja propržite sitni sir.
Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poređajte red pohovanih tikvica.
Po njima rasporedite malo fila od mesa pa malo uprženog sira.
Postupak filovanja ponovite još dva puta i završite tikvicama.
Umutite preostala jaja sa pavlakom, mlekom i začinima po ukusu.
Prelite preko gornjeg sloja tikvica.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
Stavr ukusa
Нема коментара