Breaking News

Sočna musaka sa tikvicama: Ručak koji će oduševiti celu porodicu!

Foto: Shutterstock

Sastojci:



 3 tikvice
 6 jaja
 200 g brašna
 400 g pilećeg belog mesa
 500 g sitnog sira
 1 dl pavlake
 2 dl mleka, ulje
mešavina začina
so

Priprema:



Tikvice operite, pa pomoću noža za guljenje isecite na tanke listove.
Posoliti ih i ostavite da puste sok.
Uvaljajte u brašno, zatim u umućena 3 jajeta i na kraju pržite na vrelom ulju dok ne porumene.
Pileće belo meso isecite na šnicle i začinite po ukusu pa propržite na vrelom ulju.
Kada se pržena piletina ohladi, sameljite je na mašini za mlevenje.
Posebno na malo ulja propržite sitni sir.
Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poređajte red pohovanih tikvica.
Po njima rasporedite malo fila od mesa pa malo uprženog sira.
Postupak filovanja ponovite još dva puta i završite tikvicama.
Umutite preostala jaja sa pavlakom, mlekom i začinima po ukusu.
Prelite preko gornjeg sloja tikvica.
Pecite  u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.

Stavr ukusa

Нема коментара

ranktrackr.net