Breaking News

Tera buve i mrave, podmazuje kvake, skida fleke: Znate li gde vam sve može pomoći deterdžent za pranje sudova?

FOTO: THINKSTOCK

Da li znate da deterdžent za pranje sudova može da vam posluži za više stvari i tako vam pomogne u raznim kućnim poslovima i problemima koji znaju da se jave? Predstavljamo vam sedam situacija u kojima vam sredstvo za pranje sudova može biti od velike pomoći.

Trik protiv buva

Za početak ćemo se osvrnuti na temu kućnih ljubimaca koji imaju problema s buvama. Ako je i vaš ljubimac jedan od njih, možete mu pomoći tako što ćete ga okupati u laganoj kupki napravljenoj od deterdženta za pranje sudova. Deterdžent će uništiti buve, a vi možete biti mirni jer ljubimca nećete tretirati nekim sredstvom sa jakim hemikalijama koje mu mogu naškoditi.

Zamka za mrave

Deterdžent za pranje sudova predstavlja lek i za drugu vrstu kućnih ljubamaca, onih nepoželjnih, a to su mravi. Mrava se možete rešiti tako što ćete pomešati deterdžent i vodu u jednakoj srazmeri, a zatim dobijenu mešavinu stavite na mesta na kojima se okupljaju mravi i nakon toga možete biti sigurni da se više neće vraćati.

Škripanje kvaka i sjaj na prozoru

Što se pomoći u kući tiče, deterdžent za pranje suđa vam može pomoći kod škripanja kvaka i sjaja na prozorima. Kvake jednostavno samo premažite deterdžentom, a sjaj na prozorima možete da postignete tako što ćete u veliku kantu napuniti toplom vodom i dodati par kapi deterdženta. To pomešajte s malo hidrogen peroksida i mrlje će nestati.

Mrlje od masti i crnog vina

I kod pranja odeće deterdžent može odigrati veliku ulogu. Masne mrlje uklonite tako što ćete na njih staviti malo deterdženta, istrljati i ostaviti nekoliko minuta. Nakon toga isperite odeću na uobičajen način. Mrlje od crnog vina tretirajte sa deterdžentom pomešanim s malo hidrogen peroksida i više ih neće biti.

Masna kosa

Kosu isto možete tretirati deterdžentom i to onu masnu. Ako se borite s problemom masne kose, deterdžent će vam savršeno pomoći jer je idealan za odstranjivanje masnoće, a koristite ga isto kao i šampon za kosu.

Čišćenje blendera

A sad da se vratimo na prvobitnu svrhu deterdženta za pranje posuđa. Otkrivamo vam trik kako najbolje da očistite blender. U blender stavite malo deterdženta i šoljicu tople vode i nakon toga ga uključite na najjaču brzinu na nekoliko minuta. Nakon pranja temeljno ga isperite i blender će biti kao nov.

Led za putni frižider

I za kraj jedan trik! Kada u zadnji tren shvatite da vam je ponestalo leda za putni frižider, jednostavno ga zamenite deterdžentom za pranje sudova. U vrećicu za zamrzavanje stavite deterdžent, zavežite je i zamrznite. Deterdžent će se ponašati isto kao i materijal kojim su punjeni ulošci za putni frižider.

Izvor: Ženski svijet

Нема коментара

ranktrackr.net