Jorgan kolač: Brzo se sprema i topi se u ustima
Foto: Youtube Printscreen / Hanuma kocht - Hanumina kuhinja |
5 jaja srednje veličine, 180 g šećera, na vrh noža vanile u prahu/ekstrakta/arome ili vanilin šećera, 125 ml ulja, 125 ml mleka, 300 g brašna, 1 pak. praška za pecivo (=16 g), 100 g mlevenih oraha ili lešnika, 1 puna kašika kakaa
Krem:
400 g posnog sira (alternativno koristite sveži sir i 3-4 kašike mleka), 2 jaja, 120 g šećera u prahu, 1 pak. pudinga od vanile ili 40 g gustina
Priprema:
1) Kremasto umutite jaja i šećer. Postepeno dodajte ulje i mleko.
2) Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao i prosejte ih preko smese od jaja i šećera. Umešajte ih ručno, pomoću žice. Na kraju dodajte i orahe.
3) Testo sipajte u pleh veličine 38×30 cm obložen pek papirom.
4) Za krem sve sastojke umutite i stavite u špric kesicu. Isecite malu rupicu (oko 1 cm) jer je smesa prilično tečna pa je lakše raditi sa kesicom sa manjim otvorom. Pravite dijagonalne crte (kao u videu pokazano).
5) Kolač pecite na 175 stepeni gornji/donji grejači u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.
6) Po želji gotovi i ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu i uživajte! Ovaj kolač možete praviti i u žutoj verziji, za koju samo izostavite kakao.
Magazi Stil
Нема коментара