RUČAK KOJI SE SPREMA ZA 10 MINUTA I 300 DINARA: Najbolji deo ipak je neodoljiv UKUS (RECEPT)
Foto: Profimedia |
Ko kaže da ne možete kuvati brzo, jeftino i ukusno? Kada ne znate šta biste pripremili svojim ukućanima i nemate puno vremena za kulinarska istraživanja – smotajte burito.
Tačnije, tortilju napunite pečenim jajima, začinjenim graškom i povrćem po želji. Reč je o jednostavnom i hranjivom obroku prepunom belančevina koji će vam podariti dovoljno energije za ostatak dana bez onog osećaja tromosti koji vas prati kad pojedete (pre)više ugljenih hidrata.
Tortilje možete sami napraviti od brašna i vode ili se poslužiti malim trikom i kupiti već gotove u prodavnici. Grašak možete takođe prethodno skuvati i ostaviti u frižideru ili se poslužiti onim iz konzerve.
Sastojci za 2 do 4 osobe:
4-6 jaja
1 konzerva graška od 400 grama
2-4 tortilje
povrće po želji
so i biber po želji
Priprema:
1. U tiganju ugrejte tortilje.
2. Ispecite jaja kao kajganu.
3. Kuvani grašak začinite sa solju i malo kajenskog bibera ili čilija i zagrejte na tiganju ili u mikrotalasnoj.
4. U tortilju stavite pečena jaja, začinjeni grašak i nešto sezonskog povrća poput naseckane zelene salate, blanširanog kelja, svežeg kupusa ili nečega sličnog. Zamotajte tortilju u oblik burita. Prijatno!
espreso.rs
Нема коментара