Breaking News

TAJLANDSKA SALATA

Za 4 osobe potrebno je: 100 g tankih rezanaca od pirinča, 1 šargarepa
pola krastavca, 12 čeri paradajza presečena na pola, 500 g mladog spanaća, nekoliko listića bosiljka, 1 zeleni limun presečen na četvrtine. Za vinegret: 2 kašike braon šećera, 2 kašike soka od zelenog limuna, 80 g seckanog kikirikija, 60 ml ulja, 2 kašike seckanog korijandera, 1 kašika soja sosa, 2 kašičice seckanog belog luka, ljuta papričica po želji. 
Rezance od pirinča potopite u kipuću vodu, poklopite, kuvajte 7-8 minuta i potom ocedite. U međuvremenu napravite vinegret. U činiji za salatu umutite šećer sa sokom od zelenog limuna, pa dodajte preostale sastojke za preliv (kikiriki, ulje, korijander, soja sos, seckani beli luk i ljutu papričicu). Šargarepu i krastavac oljuštite, iseckajte na tanke štapiće i dodajte u sos. Potom umešajte rezance od pirinča, čeri paradajz i mladi spanać. Promešajte, ukrasite listićima bosiljka i četvrtinama zelenog limuna i poslužite.
Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net