AROMATIČNI TAI ODRESCI
Za 4 osobe potrebno je: 500 g goveđih šnicli, 2 crvene paprike, 2 kašike ulja os susama, 2 čena belog luka, 24 listića bosiljka, 150 g grilovanog indijskog oraha, 2 struka mladog crnog luka. Za sos: 180 ml goveđe supe, 60 ml sosa od ostriga, 2 kašike soja sosa, 2 kašike meda, 1 kašika ribljeg sosa, 2 kašičice kukuruznog skroba.
U činiji pomešajte goveđu supu, sos od ostriga i soje, med, kukuruzno skrobno brašno i riblji sos. Dobro umutite i začite po želji. Paprike očistite i isecite na duguljaste komadiće. Isecite goveđe meso na trake i potom na manje komade. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i kratko propržite meso, deo po deo. Potom prelijte sosom, dodajte sitno seckani beli luk, i listiće bosiljka, poklopite i kuvajte 3 sata na umerenoj temperaturi. Zatim umešajte seckanu papriku, seckani mladi luk i polovinu indijskog oraha, kuvajte još 30-40 minuta i sklonite sa ringle. Poslužite uz kuvani pirinač. Posolite i pobiberite po želji.
Новости
Нема коментара