NJEGUŠKI STEK: Originalni recept
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCk3Lo1JHXrzFiFRaZvTwm_JTEg71gYoaBJTmE0HawMluE0FyIpnFW7g5BpKjNZJQxzYTxVTHSlKtR4DgoZIHp-LZ8Kp3D9GWgziXPxKSKiTz8W4f75Zu4exqBrRwzeM8JQnLN_HU_5Gc/s640/njegu%25C5%25A1ki-stek-2.jpg)
Ostao je upamćen po tome što je osmislio oko 200 jela, bio je Titov kuvar, a njegov njeguški stek osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Luksemburgu 1986. godine
Evo originalnog recepta za njeguški stek uzetog iz knjige Miće Stojanovića “Kako sam skuvao istoriju”.
200g telećeg mesa
60g njeguske seckane prsute i
70g njeguskog sira
prstohvat sveže majcine dusice
vrlo malo soli.
Povrće:
brokoli
krompir
Priprema:
Sa mesa uklonite masne delove i blago ga posolite. Pršutu i sir iseckajte na sitnije parčiće, a zatim njima napunite meso i dodajte u njega malo majčine dušice. Meso preklopite i pecite ga na roštilju.
Jelo servirajte sa brokolijem i krompirom koji smo ispricali po tanjiru koji predstavlja “Gorski vijenac”.
izvor/http://www.opanak.rs/
Нема коментара