Breaking News

BIO JE BESKUĆNIK I ZAVISNIK A SADA JE MILIONER: Evo kako se izvukao i šta sada radi

Kalil Rafati je pre 13 godina živeo na ulicama Los Anđelesa i probao je sebi da oduzme život uzevši preveliku dozu heroina, danas je ovaj 46-godišnjak vlasnik lanca barova „SunLife Organic“ i odlučan je da pomogne onima koji su u sličnoj situaciji u kojoj je on nekada bio.

Rafati je objavio knjigu „Zaboravio sam da umrem“ u kojoj govori o peridou svog života u kome je dotakao dno. „U meni nije bilo više dostojanstva. Sve brane su popucale, Bio sam gotov“, piše Rafati u svojoj autobiografiji.
Njegov život je krenuo nizbrdo kada je 1990-tih počeo da prodaje automobile u Los Anđelesu, a ujedno je počeo da diluje drogu što ga je odvelo do toga da proba heroin.
Nedugo zatim je postao zavisnik, 2001. godine je na žurci u Malibuu pokušao svesno da se predozira. Prevario je smrt i drugi put 2002. godine kada su policajci pucali na njega dok je pokušavao da se ufiksa u toaletu. Posle toga je dve godine bio u zatvoru, nakon čega je završio na ulici.
Rafati je nekako uspeo da se izvuče iz ambisa u kojem je živeo. Počeo je da se leči na klinici za lečenje bolesti zavisnosti „Riviera“. Jednom prilikom je na klinici pričao sa drugim pacijentom o tome kako bi zdrava i ukusna hrana zaista „začinila“ njihove živote.
Ova ideja je njegov promenila – počeo je prvo da pravi ceđene sokove za ostale pacijente.
– Ti sokovi su ih osvežavali i podmlađivali i davali im dodatnu snagu i izdržljivost jer je letargija u našoj zajednici bila veoma opasna, pogotovo ako ste se skidali sa težih droga – objasnio je Rafati za Njujork Tajms.
Nije prošlo mnogo vremena kada je ceo Malibu kupovao Rafatijeve zdrave i ukusne sokove.
On sada ima lanac barova u kojima prodaje sveže ceđene sokove širom Los Anđelesa. Iako je sada milioner Rafati nije zaboravio svoj nekadašnji život.
Njegovi zaposleni su često oni kojima je taj posao najpotrebniji, Menadžer ovog lanca Kače Koelo (26) je takođe bivši heroinski zavisnik koji je pokušao da se predozira sa 17 godin kada mu je umrla mama.
– Od momenta kada me je upoznao trudio se da mi pomogne da živim boljim životom.
On se zbližio sa ljudima u koje veruje a kojima je bilo teško kao i njemu, on se zalaže za nas poput oca- rekao je Koelho o svom šefu. 

Vebtribune

Нема коментара

ranktrackr.net