Breaking News

Stigla prva vremenska prognoza za predstojeću ZIMU

Piksibaj

Михољско лето, метеоролози предвиђају ће трајати још ове недеље, који је, до недеље, 21. октобра, када ће температура пасти на 17 степени.
У нижим деловима Србије се очекује да ће ове године први снег пада у последњој недељи новембра или у првој половини децембра, рекао је метеоролог Недељко Тодоровић.



Он је истакао да се то односи на нижим областима, као што су Београд и Војводина, док у вишим пределима снег је вероватно да ће пасти и раније.

На веб страници Републичког хидрометеоролошког завода ово изгледа као дугорочна прогноза:

Новембар - топлији и просјечни сухи

Просечне температуре ће бити нешто изнад вишегодишњег просека, у Београду и шире окружење ће бити око 12 степени. Месечне падавине ће бити нешто ниже од вишегодишњег просека.

Децембар - блажи

Што се дечије прогнозе, температуре ће се кретати изнад просека. У Београду и ширем окружењу просечна средња температура је око 8 степени. Падавина, као иу новембру, је нешто нижа него уобичајено.



Јануар - просек, мраз на крају друге недеље

Прогноза за први мјесец 2019. године превладала је хладнији мјесец, при чему су температуре испод просека. Средња очекивана температура биће око 5 степени уз нешто вишу количину падавина. Умерене мразе су крађе друге и током треће деценије јануара.

Фебруар - блажи и просјечни мокри

Најмањи мјесец у години бит ће благи, са температурама изнад просјека или средњим максимумом од око 8 степени.

Март - просјечно топло, могуће хладно на крају мјесеца

Poslednjeg meseca zime pred sam kraj mogući su mrazevi, odnosno u drugoj polovini meseca. Iako će biti prosečno topao, sa srednjom temperaturom oko 13 stepeni, moglo bi da stigne ovo neprijatno iznenađenje i da zima pred sam kraj pokaže svoje zube!



(Kurir.rs)

1 коментар:

  1. Very useful post. This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. Really its great article. Keep it up 먹튀폴리스

    ОдговориИзбриши

ranktrackr.net