Medenjak rolat
- 4 jaja-(žumanca+sneg)
- 4 kašike šećera
- 1 kašika ulja
- 1 kašika mleka
- 4 kašike oštrog brašna
- 1 kašika začina za medenjake-Kotany
Fil:
- 6 dcl mleka
- 2 pudinga od vanile
- 100 gr šećera
- 125 gr margarina
Crveni fil:
- 300 gr malina
- šećer po ukusu
- 2 kašike gustina
- malo vode
- 50 gr margarina
Priprema:
Ispeći biskvit i zamotati ga da se hladi.
Za žuti fil skuvati puding sa šećerom u mleku i u ohladjeno dodati izmiksovan margarin.
Za crveni fil izdinstati maline sa šećerom i tu smesu procediti od sitnih semenki. U dobijenu smesu bez semenki dodati vode da bude oko 4 dcl sve ukupno. Ponovo prokuvati i dodati 2 kašike gustina. U toplo umešati malu kockicu margarina, oko 50 grama.Ohladiti.
Filovati biskvit i ukrasiti šlagom.
Rolada ima lep ukus na medenjake.
Biskvit može ostati i žut, ja sam isprobala ovako i jako mi se dopalo.
Za žuti fil skuvati puding sa šećerom u mleku i u ohladjeno dodati izmiksovan margarin.
Za crveni fil izdinstati maline sa šećerom i tu smesu procediti od sitnih semenki. U dobijenu smesu bez semenki dodati vode da bude oko 4 dcl sve ukupno. Ponovo prokuvati i dodati 2 kašike gustina. U toplo umešati malu kockicu margarina, oko 50 grama.Ohladiti.
Filovati biskvit i ukrasiti šlagom.
Rolada ima lep ukus na medenjake.
Biskvit može ostati i žut, ja sam isprobala ovako i jako mi se dopalo.
Fotografija i recept Vesne Ćeran / http://brzikolaci.com/
Нема коментара