Ako volite pikantnu hranu ovo je pravi izbor za vas: Chili con carne
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgx8p4QqnVetEs8JFiYYYNzkfDWidb-acJMm_Tz1ps1mxwKVEdmHvAoOqn_SNklhxs-ry8uNdI6RKWJIQKtJUncxlmekIPNdREgLmyVesjy9ImQobio4C1LX2Szfr9md8u33Oo9UsqWcKQ/s1600/chilli-con-carne.jpg)
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
800 g paradajz pelata
1 pakovanje meksičke mešavine povrća
4 kašičice čilija u prahu
6 malih ljutih papričica
4 kašičice meksičke mešavine začina
1 kašičica šećera
4 kašičice soli
ulje
500 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
800 g paradajz pelata
1 pakovanje meksičke mešavine povrća
4 kašičice čilija u prahu
6 malih ljutih papričica
4 kašičice meksičke mešavine začina
1 kašičica šećera
4 kašičice soli
ulje
Priprema:
1. U posudici izmešati so, čili i meksičku mešavinu začina.
2. Sitno iseckati crni i beli luk, pa ispržiti na ulju dok blago ne porumene.
3. Zatim dodati mleveno meso, posuti začinima i dinstati uz povremeno mešanje dok ne promeni boju.
4. Nakon toga dodati meksičku mešavinu povrća i dinstati još 10 minuta.
5. Iseckati paradaj pelat, pa dodati i njegov sok. Umešati šećer i sitno iseckane ljute papričice, te kuvati 40 minuta uz povremeno mešanje.
1. U posudici izmešati so, čili i meksičku mešavinu začina.
2. Sitno iseckati crni i beli luk, pa ispržiti na ulju dok blago ne porumene.
3. Zatim dodati mleveno meso, posuti začinima i dinstati uz povremeno mešanje dok ne promeni boju.
4. Nakon toga dodati meksičku mešavinu povrća i dinstati još 10 minuta.
5. Iseckati paradaj pelat, pa dodati i njegov sok. Umešati šećer i sitno iseckane ljute papričice, te kuvati 40 minuta uz povremeno mešanje.
Izvor:http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара