Breaking News

BIFTEK Wellington

Obradujte svoje ukućane novim ukusom. Jeste "malo" komplikovano ali VREDI! Svaki put kad budete ponavljali ovaj recept biće Vam sve lakše i lakše. Barem je meni tako bilo. Služite uz svežu salatu ili bareno povrće.



Sastojci za 4 osobe:

600g bifteka
400g šampinjona
200g praziluka
200g pileće džigerice
500g lisnatog testa
kašika senfa
žumance
so i biber

Priprema:

Biftek posoliti i poboberiti pa premazati sa svih strana senfom. Na zagrejanom tiganju sa malo ulja ispeći biftek sa svih strana, svega minut da dobije lepu koricu. Ostaviti sa strane.
U blender izmiksati pečurke, praziluk i pileću džigericu da se dobije kompaktna masa !
U dubokom tiganju zagrejati 1/2 kašike ulja. Staviti pripremljenu masu , posoliti i poboberiti pa je dinstati dok svi sokovi iz namernice ne ispare 10-15 min.
Ostaviti masu da se prohladi.
Posuti radnu površinu sa malo brašna pa razvući lisnato testo u pravougaonik.
Stavite meso na testo čisto da vidite da li dužina testa odgovara.
Idemo!!!
Na testo tamo gde su ostali tragovi masnoće od mesa ( kad ste proveravali dužinu ) stavite polovinu pripremljene ohlađenje mase, na masu stavite prohlađeni biftek pa sa ostatkom mase ušuškaje meso sa svih strana.
Žumancem premažite krajeve testa i pažljivo umotajte biftek. Testo mora da je zatvoreno sa svih strana da pri pečenju masa nigde ne curi.
Na pleh staviti papir za pečenje i na njega staviti veknu. Premazati je ostatkom žumanca i veknu ukrasiti blagim zarezima noža. Staviti je u predhodno zagrejanu rernu na 200c na 25-30 minuta.

Izvor:http://www.oklagija.rs/

Нема коментара

ranktrackr.net