Brza gibanica
Састојци
Потребно је:
500 г кора за гибаницу
300 г сира
2 шољице уља
2 јајета
1 чаша киселе павлаке
мало соли ако сир није слан
Припрема
1
Умутити јаја са мало киселе воде, затим додати уље и издробљен сир и масу добро измешати, затим додати киселу павлаку. Поново масу измешати. Тепсију намазати и ређати коре.
2
Прво ставити једну кору на дно тепсије, затим згужвати две коре и умочити их у надев, па их развући по тепсији, поново ставити једну кору, па поново две згужване коре и тако док се сав материјал не утроши, водећи рачуна да једна кора буде последња. Последњу кору премазати уљем.
3
Гибаницу пећи на умереној температури. Гибаница припремана на овај начин мора бити шупљикава.
4
Служи се док је топла.
Рецепти
Нема коментара