Breaking News

Cheesecake s belom čokoladom i višnjama


Sastojci

PODLOGA:



  • 20 dag čajnih keksa
  • 14 dag maslaca
  • 4 žlice šećera

  • KREMA:



  • 1/2 kg mascarpone
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 10 dag bijele čokolade
  • 3 dag šećera
  • 1 vanili šećer
  • 10 g želatine u prahu
  • 1 žličica arome vanilije

  • PRELJEV OD VIŠANJA:



  • 20 dag ocjeđenih višanja iz kompota
  • 400 ml soka od višanja (iz kompota)
  • 1 vrečica pudinga od vanilije
  • 6 žlica šećera
  • Način pripreme
    1. Plastičnom folijom omotajte obruč okruglog kalupa.
    2. Za podlogu: čajne kekse sameljite, pomiješajte sa otopljenim maslacem i šećerom.
    3. Utisnite smjesu od keksa u dno kalupa i ostavite u hladnjak.
    4. Izmiješajte mascarpone sir sa šećerom, aromomom vanilije i vanili šećerom.
    5. Slatko vrhnje posebno izmiksajte u čvrsti šlag, pa onda šlag umiksajte u smjesu sa mascarpone sirom.
    6. Čokoladu otopite na pari i onda je dodajte u kremu.
    7. Pripremite želatinu prema uputama na vrećici, pa je umiješajte u kremu.
    8. Preko podloge od keksa premažite kremu i stavite u hladnjak.
    9. Pomiješajte šećer i sok od višanja, kratko prokuhajte.
    10. Odvojite malo soka i u njega razmutite puding.
    11. Kada sok zavrsi dodajte puding i kuhajte dok ne postane gusto.
    12. Sklonite sa vatre kada se zgusnilo i ostavite 20-ak minuta da se prohladi, povremeno promiješajte.
    13. Kad se preljev prohladi, prelijte ga preko kreme i izravnajte.
    14. Otavite kolač preko noći da se hladi.
    izvor:domacica.com

    Нема коментара

    ranktrackr.net