Breaking News

Ćuretina sa mlincima



                 
Sastojci:Količina:
ćureće meso (batak, krilo)1,5 kg
belo vino2 dl
uljemalo
so,bibermalo
suvi biljni začinmalo
voda1,5 dl
zamlince:
jaje1
mlaka voda1 dl
somalo
brašno

Uputstvo za pripremu:

  • Ćuretinu kratko obariti pa je staviti u tepsiju. Začiti po ukusu, malo pouljiti i naliti vodu. Prekriti tepsiju alu folijom i peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko sat vremena. Skinuti foliju, ćuretinu preliti belim vinom i peći još oko pola sata.
  • Umutiti jaje, dodati vodu, posoliti i postepeno dodavati brašno. Umesiti testo (treba da bude malo mekše od testa za rezanca) i podeliti ga na dve jufke. Jufke rastanjiti, složiti ih u tepsiju i peći na 180-200 C dok lepo porumene. Pečene mlince izlomiti na manje komade, potopiti u kipuću vodu i kratko obariti. Obarene mlince ocediti i staviti u tepsiju u kojoj se pekla ćuretina i kratko zapeći. 
  • Izvor:http://zena.blic.rs/
250 g


Нема коментара

ranktrackr.net