Gulaš od divljači
Meso divljači ima vrlo nizak sadržaj masnoća, a time i znatno nižu kalorijsku vrednost, zbog toga što se ne hrani koncentratima hrane i stalno je u pokretu. Ovo meso je takođe i odličan izvor belančevina, gvožđa, selena i vitamina B grupe
Broj osoba:4
Sastojci
600 g
mesa divlje svinje
450 g
crnog luka
1 kašika
masti
40 g
senfa
so
biber
30 g
paradajz pirea
150 ml
belog vina
400 g
barenog krompira
300 g
crnog hleba
Priprema
U šerpi otopiti mast, dodati iseckan crni luk, propržiti, pa dodati na kocke isečeno meso divljači. Posoliti, dodati kocku za supu i lagano dinstati uz povremeno dodavanje vode. Kada je meso 70% kuvano, umešati senf, mlevenu crvenu papriku, dodati biber i paradajz pire, naliti belim vinom i sve zajedno kratko prokuvati. Servirati uz bareni krompir i crni hleb.
U većini slučajeva veprovina se može pripremiti kao svinjetina, ali je potrebno da odstoji u kuvanoj marinadi pre pripreme kako bi postala mekša i izgubila karakterističan miris divljači. U kulinarstvu se najčešće se upotrebljava but vepra, a meso divljači se danas može uvek nabaviti u dobro snabdevenim supermarketima.
U većini slučajeva veprovina se može pripremiti kao svinjetina, ali je potrebno da odstoji u kuvanoj marinadi pre pripreme kako bi postala mekša i izgubila karakterističan miris divljači. U kulinarstvu se najčešće se upotrebljava but vepra, a meso divljači se danas može uvek nabaviti u dobro snabdevenim supermarketima.
izvor:kuhinjica
Нема коментара