Breaking News

Losos sa aromatičnim biljem


Sastojci

  • 600 g lososa (bez kože)
  • 1 limeta
  • 1 mala glavica crvenog luka
  • po ½ kašičice bosiljka, vlašca, origana i mirođije
  • ½ veze peršuna
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • so i biber u zrnu

Priprema

Isecite lososa na deblje štapiće, oljuštite luk i isecite ga na rebarca, iscedite sok od limete. U vatrostalnu posudu stavite dve kašike ulja, poređajte isečenog lososa, prelijte ga sokom od limete, zatim stavite isečen luk i pospite izgnječenim zrnima bibera. Preko stavite ostatak ulja i sve pospite izmešanim aromatičnim biljem. Pokrijte alufolijom i pecite u rerni zagrejanoj na 200C 15 minuta, zatim skinite foliju i vratite u rernu da se peče još 10 minuta na 150 C. Prijatno!

izvor: kuvaj sam

Нема коментара

ranktrackr.net