Meksička salata sa lignjama
Sastojci:
– 600 g očišćenih lignji
– 250 g crvenog pasulja iz konzerve
– 1 zelena paprika
– 1 ljuta papričica
– 2 glavice crvenog luka
– 1 zelena salata
– 3 krompira
– 200 g šeri paradajza
– 1 limun
– 0,5 dl maslinovog ulja
– 1 veza peršuna
– 3 čena belog luka
– mešavina začina, so
– 600 g očišćenih lignji
– 250 g crvenog pasulja iz konzerve
– 1 zelena paprika
– 1 ljuta papričica
– 2 glavice crvenog luka
– 1 zelena salata
– 3 krompira
– 200 g šeri paradajza
– 1 limun
– 0,5 dl maslinovog ulja
– 1 veza peršuna
– 3 čena belog luka
– mešavina začina, so
Priprema
1. Lignje obariti u slanoj vodi, a potom ih ohladiti i iseckati na kolutove. Krompir, takoðe, obariti i iseći na kocke. Zelenu salatu i papriku iseckati na trake, crveni luk na rebarca, šeri paradajz na polovine, a ljutu papričicu na kolutove.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti lignje, krompir, papriku, luk, paradajz, zelenu salatu i ljutu papričicu. Pasulj oprati u mlakoj vodi, te ga dobro procediti i dodati pripremljenoj mešavini.
3. Peršun i beli luk sitno iseckati i sjediniti sa maslinovim uljem i sokom od limuna, pa začiniti po ukusu. Gotovim prelivom zaliti salatu i polako promešati.
1. Lignje obariti u slanoj vodi, a potom ih ohladiti i iseckati na kolutove. Krompir, takoðe, obariti i iseći na kocke. Zelenu salatu i papriku iseckati na trake, crveni luk na rebarca, šeri paradajz na polovine, a ljutu papričicu na kolutove.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti lignje, krompir, papriku, luk, paradajz, zelenu salatu i ljutu papričicu. Pasulj oprati u mlakoj vodi, te ga dobro procediti i dodati pripremljenoj mešavini.
3. Peršun i beli luk sitno iseckati i sjediniti sa maslinovim uljem i sokom od limuna, pa začiniti po ukusu. Gotovim prelivom zaliti salatu i polako promešati.
Izvor:posaljirecept
Нема коментара