Breaking News

Napravite sklopivu dečiju kućicu za igru



Deca će obožavati ovu sklopivu kućicu od kartona i lepljive trake, a ako učestvuju u njenoj izradi -  još više će je voleti.
Što je najbolje - kućicu posle igre možete da rasklopite i odložite ispod kreveta, iza plakara, ili na neko drugo zgodno mesto.

Materijal i pribor:

  • Karton (po mogućstvu penasti karton)
  • Lenjir i olovka
  • Skalper
  • Makaze
  • Boja u spreju

Kako da napravite sklopivu dečiju kućicu za igru

 kucica od kartona skica plan
Na gornjem crtežu su mere za kućicu (u inčima, 1 inč = 2,54cm). Kliknite na sliku za uvećani prikaz koji možete odštampati.
kucica od kartona 1
Za početak prenesite skicu na karton. Koristite običnu olovku a ne marker, da linije ne bi bile isuviše uočljive nakon sečenja (u primeru je korišćen marker da bi linije bile vidljive na slikama).
kucica od kartona 2
Za crtanje oblih oblika na prozorima i vratima koristite kućne predmete (posuđe, korpu za veš, tacne,...). Nakon što isečete vrata, biće potrebno da im smanjite visinu i širinu otprilike 1-2cm, da ne bi zapinjala prilikom otvaranja i zatvaranja.
kucica od kartona 3
kucica od kartona 4
Kada ste isekli sve delove započnite sa njihovim sastavljanjem. Ovde će vam biti potrebna pomoć dece da pridržavaju delove pri sklapanju.
kucica od kartona 5
Za šarke na vratima koristite lepljivu traku. Dobro je da stavite lepljivu traku i sa spoljne i unutrašnje strane vrata, tako da mogu da se otvaraju u oba smera bez opasnosti da će traka da se odlepi.
kucica od kartona 6
Sastavljena kućica izgleda lepo, ali možete je dodatno ukrasiti tako što ćete neke delove obojiti, dodati crep i detalje po želji. Deca mogu aktivno da učestvuju u dekorisanju i spoljašnosti i unutrašnosti kućice.
kucica od kartona 7
Na kraju preostaje samo da deca unesu unutra svoje igračke i puste mašti da ih vodi kroz čaraban svet igre.
Izvor: A Beautifull Mess & http://napravisam.rs/

Нема коментара

ranktrackr.net