•maslinovo ulje | 2-3 kašike
Uputstvo za pripremu:
- Skoro sam se upoznala sa orzo pastom, to je pasta oblika ječma, mala, dobra je jer upija lako sve ukuse, kuva se brzo, izvrsna je za salate jer je rastresita i ne lepi se, podseća veoma na pirinač, ali meni je nekako laganija od njega. Ima je u veru i nije skupa, cena je kao klasična testenina. Sastojci za dve osobe: -300g povrća (da bi ručak bio stvarno brz, ja sam koristila smrznutu zlatnu mešavinu, oko pola kese) -200g orzo testenine -300g piletine -maslinovo ulje -začini (ovde sam stavila provansalsku mešavinu radnje Spice up; inače upotrebljavam so, biber, origano, bosiljak...) Priprema: -stavite povrće da se kuva sa kašičicom soli, kada voda provri pistite da se kuva još par minuta, zatim u to dodajte testeninu i kuvajte dok ne omekša. Ja sam je kuvala oko 7-8 minuta. kada se skuva prelijte je sa malo maslinovog ulja, da se ne lepi, probajte i dodajte soli ako treba. -podeliti piletinu u dve porcije. Možete je peći u rerni na papiru za pečenje u rerni ili na teflonskom tiganju, sa samo malo ulja, Začine izabeite po želji. Ovakva pilatina je dosta začinjena, ali povrće i orzo su blagi pa se slažu.
- Izvor: žena
|
Нема коментара