Breaking News

Pesto od peršuna



Potrebno je:

  • 1,5 šalice svežeg peršinovog lista
  • 1/2 šalice proprženih oraha
  • 2 češnjaka bijelog lika
  • oko 200 ml maslinovog ulja
  • 50 g parmezana
  • po potrebi so
  • šalica od 250 ml za mjerenje

Priprema


Peršun oprati i staviti u salvetu da se prosuši, zatim grubo isjeckati. Šalicu od 250 ml napuniti jedan i po puta, onako da ne pritiskujete puno. Ja sam imala 1 svežanj da sam ga mogla u ruci drzati. Peršun staviti u multipraktik, dodati na tavici malo propržene orahe, češnjak, očistiti i malo pritisnuti širokom stranom noža, pa dodati u stroj, zatim sipati 1/2 šalice ulja. Sve skupa isjeckati, pokupiti sve što se podiglo uz ivicu multipraktika, pa dodati još ulja ako treba i začiniti sa solju. Staviti dobiveni pesto u čistu zjelicu i poslužiti po potrebi. Pesto može stajati do 3 mjesaeca u frižider, ali ga morate staviti u sterilne staklene flašice i na vrhu sipati maslinovo ulje, te hermetički zatvoriti

izvor:http://www.recepti.com/

Нема коментара

ranktrackr.net