Pesto od peršuna
Potrebno je:
- 1,5 šalice svežeg peršinovog lista
- 1/2 šalice proprženih oraha
- 2 češnjaka bijelog lika
- oko 200 ml maslinovog ulja
- 50 g parmezana
- po potrebi so
- 1 šalica od 250 ml za mjerenje
Priprema
Peršun oprati i staviti u salvetu da se prosuši, zatim grubo isjeckati. Šalicu od 250 ml napuniti jedan i po puta, onako da ne pritiskujete puno. Ja sam imala 1 svežanj da sam ga mogla u ruci drzati. Peršun staviti u multipraktik, dodati na tavici malo propržene orahe, češnjak, očistiti i malo pritisnuti širokom stranom noža, pa dodati u stroj, zatim sipati 1/2 šalice ulja. Sve skupa isjeckati, pokupiti sve što se podiglo uz ivicu multipraktika, pa dodati još ulja ako treba i začiniti sa solju. Staviti dobiveni pesto u čistu zjelicu i poslužiti po potrebi. Pesto može stajati do 3 mjesaeca u frižider, ali ga morate staviti u sterilne staklene flašice i na vrhu sipati maslinovo ulje, te hermetički zatvoriti
izvor:http://www.recepti.com/
Нема коментара