ĆURETINA SA ŠARGAREPOM
Meso i povrće postaje savršen obrok uz dodatak pikantnog soja sosa. U istočnjačkoj kuhinji hrana se priprema brzo, na vreloj masnoći, pa povrće zadržava lepu prirodnu boju i svež ukus, a meso ostaje sočno. Isprobajte naše recepte.
PRIPREMA
Ćureće grudi izlupajte drvenim tučkom i isecite na trake. Meso uvaljajte u gustin pomešan sa susamom i pržite desetak minuta na dve kašike vrelog ulja. Očišćenu šargarepu isecite na štapiće, a luk očistite od ljuske i ostavite cele glavice. Na rastopljenom maslacu pržite povrće oko pet minuta stalno mešajući. Dodajte kašiku meda i pržene trake od mesa, sve dobro promešajte, dodajte odvojene cvetove brokolija, pržite još malo i sklonite sa šporeta. U odvojenoj činiji pomešajte kašiku ulja, soja-sos, sok i rendanu koru limuna, propasirani beli luk, nastrugani đumbir i iseckani peršun. Sve izmešajte i sosom prelijte meso i povrće.
ĆURETINA SA ŠARGAREPOM
POTEBNO JE
400 g šargarepe, manja glavica brokolija, nekoliko listova svežeg peršuna, 1 limun, 2 čena belog luka, nekoliko manjih glavica crnog luka, 20 g đumbira, 2 kašike soja-sosa, 3 kašike ulja, 50 g maslaca, biber, kašika meda, 350 g ćurećih grudi, 3 kašike gustina, 30 g susamaPOTEBNO JE
PRIPREMA
Ćureće grudi izlupajte drvenim tučkom i isecite na trake. Meso uvaljajte u gustin pomešan sa susamom i pržite desetak minuta na dve kašike vrelog ulja. Očišćenu šargarepu isecite na štapiće, a luk očistite od ljuske i ostavite cele glavice. Na rastopljenom maslacu pržite povrće oko pet minuta stalno mešajući. Dodajte kašiku meda i pržene trake od mesa, sve dobro promešajte, dodajte odvojene cvetove brokolija, pržite još malo i sklonite sa šporeta. U odvojenoj činiji pomešajte kašiku ulja, soja-sos, sok i rendanu koru limuna, propasirani beli luk, nastrugani đumbir i iseckani peršun. Sve izmešajte i sosom prelijte meso i povrće.
Izvor: zena
Нема коментара