RECEPT ZA DOMAĆE KREM BANANICE
Coolinarka |
Potrebni sastojci:
Za smesu:
600g šećera,
30g (3 kesice) želatina,
300ml vode,
1 ekstrat od banane,
600g šećera,
30g (3 kesice) želatina,
300ml vode,
1 ekstrat od banane,
Za preliv:
150g mlečne čokolade,
malo putera,
malo ulja.
150g mlečne čokolade,
malo putera,
malo ulja.
Priprema:
Korak 2: Dobijenu smesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta, pa dodati ekstrat od banane i još malo promutiti. Ako želite jači ukus banane, dodajte više ekstrakta.
Korak 3: Smesu razliti u uljem podmazan pleh. Čokoladu istopiti na pari. Žuti fil u plehu, kada se ohladi, iseći na štapiće ili kocke i preliti istopljenom čokoladom. Ukoliko ne želite da vam čokolada bude svuda oko žutog fila, pre prelivanja ne morate seći na kocke. Stavite u frižider da se sve ohladi i stisne iposle toga je spremno za posluživanje.
Korak 3: Smesu razliti u uljem podmazan pleh. Čokoladu istopiti na pari. Žuti fil u plehu, kada se ohladi, iseći na štapiće ili kocke i preliti istopljenom čokoladom. Ukoliko ne želite da vam čokolada bude svuda oko žutog fila, pre prelivanja ne morate seći na kocke. Stavite u frižider da se sve ohladi i stisne iposle toga je spremno za posluživanje.
Prijatno !
http://mogujatosama.rs/
Нема коментара