Breaking News

Ukusni rižoto sa dagnjama


Foto: Bakina kujna
Foto: Bakina kujna

Sastojci:
500 g očišćenih dagnji
2 dl belog vina
1 veća glavica crnog luka
4 čena belog luka
250 g pirinča
1 veza peršuna
50 ml maslinovog ulja
1 kašika margarina
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Crni i beli luk iseći na kockice i propržiti na vrelom ulju. Dodati dagnje, te i njih kratko propržiti.
2. Sipati belo vino i nastaviti dinstanjem na umerenoj temperaturi dok vino ne uvri.
3. Nakon toga dodati sitno seckani peršun i začine po ukusu, te promešati i izmaći sa ringle.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi i procediti. Sjediniti sa dinstanim školjkama, dodati kašiku margarina i polako promešati da se rastopi.
bakina kuhinja

Нема коментара

ranktrackr.net