Breaking News

Aperitiv i poslastica: Čokoladni liker

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Sastojci:
– 3 žumanceta
– 250 g šećera
– 1 vanil-šećer
– 500 ml mleka
– 3 kašike kakao praha
– 300 ml rakije
Priprema:
Skuvati pola litre mleka sa 1 vanil-šećerom i ostaviti da se ohladi. Umutiti žumanca sa šećerom i dodati kakao prah. Polagano smesu sipati u mleko stalno mešajući da se ne bi stvorile grudvice. Kada promešate dodajte rakiju, sipajte u flašu. Naravno zbog kvarljivih sastojaka liker držite u frižideru, ali svejedno probajte da ga potrošite što pre (ne prebrzo, da vas ne bi zabolela glava). Takođe umesto kakao praha možete staviti čokoladu, a ako koristite dugotrajno mleko ne morate ga kuvati.
Izvor: kuhinjica.rs

Нема коментара

ranktrackr.net