Francuski krem brule
Poznati krem sprema se od vanile i jaja a prekriven je karamelizovanim šećerom. To je tradicionalna francuska poslastica
Potrebno je:
5 dl krem pavlake,
140 g kristal šećera
, pola šipke vanile
, 6 žumanacа
Način pripreme:
Potrebno je:
5 dl krem pavlake,
140 g kristal šećera
, pola šipke vanile
, 6 žumanacа
Način pripreme:
1. Uključite rernu na 150 stepeni. Zasecite vanilu po dužini i izvadite zrna. Zagrejte krem pavlaku sa polovinom šećera i zrnima vanile da provri, pa sklonite s ringle. U činiji umutite žumanca sa ostatkom šećerom i postepeno umešajte vreli krem.
2. Procedite krem kroz finu cediljku i sipajte u posudu za merenje. Uklonite penu sa površine, sipajte u plitke vatrostalne činije, ali ne do vrha već ostavite 1 cm slobodno.
3. Posude sa kremom stavite u dubok pleh. Sipajte vrelu u pleh do polovine činije, stavite u rernu i kuvajte na pari 50 minuta.
4. Kad se ohladi na sobnoj temperaturi, prekrijte folijom i ostavite da u frižideru najmanje šest sati. Pre posluženja pospite šećerom i kratko grilujte da se šećer karamelizuje.
(http://www.novosti.rs/)
Нема коментара