Gvakamola zeleni sos
Ukoliko želite da naučite da spremate ovaj sos, biće vam potrebni avokado, sok od zelenog limuna, crveni luk, paradajz, ljuta papričica, korijander ili peršun, beli luk, kumin, so i biber
Za 4 osobe
Za 500 g sosa potrebno je:
* 2 zrela oljuštena avokada
* 2 supene kašike soka od zelenog limuna
* 1 glavica crvenog luka iseckana na kockice
* 1 paradajz iseckan na kockice
* 1 ljuta papričica iseckana na kockice
* 2 supene kašike seckanog korijandera ili peršuna
* 1 kašičica sitno seckanog belog luka
* pola kašičice kumina (po želji)
* so
* biber
1. Dve polovine avokada stavite u činiju od keramike ili stakla i prelijte sokom od zelenog limuna. Po želji, dodajte kumin.
2. Viljuškom zgnječite pulpu avokada i stavite u veću činiju. Potom učinite isto sa preostale dve polovine avokada.
3. Dodajte seckani crveni luk, paradajz, papričicu, korijander ili peršun i beli luk. Posolite i pobiberite, pa promešajte i probajte da li je dobro začinjeno.
4. Prekrijte činiju sa gvakamolom plastičnom folijom, vodeći računa da dobro prianja uz smesu, kako sos ne bi došao u dodir sa vazduhom. Čuvajte u frižideru. Poslužite uz tortilje, salatu i grilovano meso.
izvor: novosti
Нема коментара