Hobotnica u vinu
Potrebne namernice;
- 500 g hobotnice (zamrznute)
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 lovorova lista
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica peršuna
- 10 zrna crnog bibera
- 1 paradajz
- 1 dl paradajz paste
- 150 ml crnog vina
- 50 ml vode
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1 kašika šećera
- soli i bibera po ukusu
- Priprema:
1. Odmrznuti hobotnicu, očistiti je i oprati, pa iseći na manju parčad. Zatim je skuvati u malo vode, oko 30 min.
2. U dubljoj šerpi na malo maslinovog ulja propržiti na režnjeve isečen crni i beli luk.
3. Dodati prethodno skuvanu hobotnicu i propržiti sve zajedno.
4. Dodati oljušten i na kocke isečen paradajz i paradajz pastu, pa kuvati još nekoliko minuta.
5. Zatim dodati sirće, crno vino, vodu, lovorov list, biber u zrnu, origano i peršun, te začiniti po ukusu i pošećeriti. Promešati, pokriti poklopcem i kuvati na umerenoj temperaturi oko 30 min.
6. Otklopiti šerpu, posoliti, pobiberiti i kuvati otklopljeno još 15 min. dok se sos ne zgusne, a hobotnica ne omekša. - (pošalji recept)
Нема коментара