Breaking News

Hobotnica u vinu



Potrebne namernice;
  • 500 g hobotnice (zamrznute)
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 3 lovorova lista
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica peršuna
  • 10 zrna crnog bibera
  • 1 paradajz
  • 1 dl paradajz paste
  • 150 ml crnog vina
  • 50 ml vode
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • 1 kašika šećera
  • soli i bibera po ukusu

  • Priprema:
    1. Odmrznuti hobotnicu, očistiti je i oprati, pa iseći na manju parčad. Zatim je skuvati u malo vode, oko 30 min.
    2. U dubljoj šerpi na malo maslinovog ulja propržiti na režnjeve isečen crni i beli luk.
    3. Dodati prethodno skuvanu  hobotnicu i propržiti sve zajedno.
    4. Dodati oljušten i na kocke isečen paradajz i paradajz pastu, pa kuvati još nekoliko minuta.
    5. Zatim dodati sirće, crno vino, vodu, lovorov list, biber u zrnu, origano i peršun, te začiniti po ukusu i pošećeriti. Promešati, pokriti poklopcem i kuvati na umerenoj temperaturi oko 30 min.
    6. Otklopiti šerpu, posoliti, pobiberiti i kuvati otklopljeno još 15 min. dok se sos ne zgusne, a hobotnica ne omekša.

  • (pošalji recept)

Нема коментара

ranktrackr.net