Marinirana rebarca
Sastojci:
– 1,2 kg junećih rebaraca
– 2 kašike senfa
– 2 kašičice žutog šećera
– 3 čena belog luka
– 1 kašika džema od šljiva
– 3 kašike soja sosa
– 2 dl soka od paradajza
– mešavina začina
– 1 kašičica mlevene paprike
– 600 g krompira
– 30 g margarina
– 1 dl mleka
– ulje
– 1,2 kg junećih rebaraca
– 2 kašike senfa
– 2 kašičice žutog šećera
– 3 čena belog luka
– 1 kašika džema od šljiva
– 3 kašike soja sosa
– 2 dl soka od paradajza
– mešavina začina
– 1 kašičica mlevene paprike
– 600 g krompira
– 30 g margarina
– 1 dl mleka
– ulje
Priprema
1. Beli luk očistiti i ispasirati.
2. Sjediniti senf, žuti šećer, pasirani beli luk, 0,5 dl ulja, soja sos, mlevenu papriku i začine po ukusu pa dobro izmešati.
3. Dobijenom smesom preliti juneća rebarca te ih dobro promešati i ostaviti u frižideru da miruju najmanje 4 časa.
4. Potom rebarca propržiti na ulju sa svih strana. Kada rebarca porumene, dodati sok od paradajza, džem od šljiva i malo vode pa nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi. Tokom dinstanja dolivati vodu po potrebi dok meso ne omekša.
5. Krompir oguliti i iseći na kockice, a zatim ga obariti u slanoj vodi. Ispasirati ga te dodati margarin, mleko i začine po ukusu te dobro izmešati. Pire krompir poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
1. Beli luk očistiti i ispasirati.
2. Sjediniti senf, žuti šećer, pasirani beli luk, 0,5 dl ulja, soja sos, mlevenu papriku i začine po ukusu pa dobro izmešati.
3. Dobijenom smesom preliti juneća rebarca te ih dobro promešati i ostaviti u frižideru da miruju najmanje 4 časa.
4. Potom rebarca propržiti na ulju sa svih strana. Kada rebarca porumene, dodati sok od paradajza, džem od šljiva i malo vode pa nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi. Tokom dinstanja dolivati vodu po potrebi dok meso ne omekša.
5. Krompir oguliti i iseći na kockice, a zatim ga obariti u slanoj vodi. Ispasirati ga te dodati margarin, mleko i začine po ukusu te dobro izmešati. Pire krompir poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
www.posaljirecept.r
Нема коментара