Breaking News

Pileća čorba sa šitake gljivama


DH
Foto: Dobra hrana

Sastojci
– 250g šitake gljiva
– 250g pilećeg belog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 1 dl mleka
– 1 dl pavlake
– 1 žumance
– 1,5 l vode
– 2 kašike brašna
– 1/2 veze peršuna
– 5 kašika ulja
– mešavina začina, so, biber
Priprema
Šitake iseći na štapiće, pileće belo meso na kocke, a luk i peršun što sitnije iseckati. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, a zatim dodati piletinu i šitake, te dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Kada su piletina i šiteke napola gotove, sipati vodu i kuvati dok povrće i meso ne omekšaju. Pred kraj kuvanja dodati mešavinu hladnog mleka i brašna, začiniti po ukusu, pa uz neprestano mešanje dinstati još 10 minuta. Gotovu čorbu skloniti sa ringle, dodati mešavinu pavlake i žumanceta, te posuti peršunom i promešati.
Izvor:dobrahrana

Нема коментара

ranktrackr.net