Podvarak na starinski način: Jelo kao stvoreno za zimu!
Zima je kad u kući zamiriše podvarak. Nema osobe koja ne obožava ovo tradicionalno jelo
SASTOJCI
- 1 glavica kiselog kupusa (do 2 kg)
- 1 glavica crnog luka
- 150 ml masti slanina
- suvo meso
- ćuretina (mogu i kremenadle, piletina)
- mleveni biber
- lovorov list
Isecite kupus na sitne komade (malo krupnije nego za salatu), malo ga properite i ocedite.
Zagrejte mast, pa na njemu izdinstajte sitno seckane luk i slaninu. Ovome dodajte i dobro oprano sirovo meso i sve zajedno krčkajte 10 minuta. Zatim dodajte i kiseli kupus i sve zajedno pržite još 15 minuta.
Izdinstanu smesu začinite biberom po ukusu i lovorovim listom, a zatim je stavite u glinenu posudu(ili vatrostalnu ako nemate glinenu). Komade slanine poređajte po kupusu, nalijte malo vode i zapecite u rerni na 200 stepeni. Pecite ga dok kupus ne omekša (oko 1 i po sat ili 2h).
Najbolje je da podvarak servirate sa projom ili krompirom (pečenim ili kuvanim).
http://stil.kurir.rs/
Нема коментара