Predlog za ručak: Paprikaš sa rebarcima
Sastojci:
2 velike glavice crnog luka
3 šargarepe
600 g dimljenih svinjskih rebara
1 kašika mlevene paprike
1 kg krompira
2 lovorova lista
1 kašičica majčine dušice
mešavina začina
ulje
2 velike glavice crnog luka
3 šargarepe
600 g dimljenih svinjskih rebara
1 kašika mlevene paprike
1 kg krompira
2 lovorova lista
1 kašičica majčine dušice
mešavina začina
ulje
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove.
2. Krompir oguliti i iseći na kriške, pa naliti hladnom vodom i ostaviti sa strane.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu, te i nju kratko propržiti neprekidno mešajući.
4. Skloniti sa ringle, dodati mlevenu papriku i promešati.
Ubaciti dimljena svinjska rebra i naliti vodom da meso ogrezne. Vratiti na ringlu i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
5. Potom dodati oceđeni krompir, lovorov list, majčinu dušicu i začine po ukusu. Nastaviti sa kuvanjam dok krompir ne omekša i počne da se raspada a jelo dobije željenu gustinu.
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove.
2. Krompir oguliti i iseći na kriške, pa naliti hladnom vodom i ostaviti sa strane.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu, te i nju kratko propržiti neprekidno mešajući.
4. Skloniti sa ringle, dodati mlevenu papriku i promešati.
Ubaciti dimljena svinjska rebra i naliti vodom da meso ogrezne. Vratiti na ringlu i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
5. Potom dodati oceđeni krompir, lovorov list, majčinu dušicu i začine po ukusu. Nastaviti sa kuvanjam dok krompir ne omekša i počne da se raspada a jelo dobije željenu gustinu.
.posaljirecept
Нема коментара