Breaking News

Ćuretina Velington


Sastojci:Količina:
curece grudioko 1kg
lisnato testo500 g
praziluk500 g
sampinjoni400 g
so i biberpo ukusu
senf,nekolikokasika
sveza majcina dusica1-2kasike
origanomalo
maslinovo ulje,nekolikokasika
puterkomadic
Zaprilog
grasak secerac400 g
majonez,ili umak po zelji

Uputstvo za pripremu:

  • Curetinu ocistiti od zilica,ako ima,oprati i posusiti.Ceo komad mesa premazati maslinovim uljem i senfom,posoliti,pobiberiti,a potom utrljati zacinsko bilje.Ostaviti da odstoji oko pola sata.Za to vreme,udinstati na maslinovom ulju sitno iseckan praziluk,a potom dodati sampinjone.Prziti dok sva voda ne uvri,zaciniti.Meso naglo proprziti na dobro ugrejanom maslinovom ulju,kome je dodat komadic putera.Isprziti ga sa svake strane,a potom ga odloziti na topao tanjir.Lisnato testo razvuci oklagijom,pa premazati filom.Preko njega poloziti meso,a potom ga pazljivo zaviti u rolat.Premazati ivice testa zumancetom,da se slepe.Od ostatka lisnatog testa izvaditi nekoliko ukrasa,koja cemo prilepiti pomocu zumanceta na testo.Ceo rolat premazati zumancetom i posuti susamom.Peci curetinu na srednje jakoj temperaturi da testo bude hrskavo,a meso srednje peceno.Posluziti uz grasak secerac i umak po zelji...
  • ( http://zena.blic.rs/)
malo


Нема коментара

ranktrackr.net