Gnezda sa šunkom
Copyright: Suzana
Sastojci
250 g sira
250 g margarina
250 g brašna
1/2 kašicice soli
2 kašike kima
100 ml kečapa
200 g šunke
Priprema
Margarin izgnječiti viljuškom, dodati sir, so, kim i sa brašnom zamesiti testo. Ostaviti ga u frižideru 30 minuta da se stegne. Radnu ploču posuti brašnom i razvijte oklagijom četvrtastu koru do 3 mm debljine. Točkićem za testo iseći kvadrate 5x5 cm. Svaki kvadrat staviti u okrugli kalup za mafine. Staviti po kašiku kečapa i celi kolutić šunke uvijen u rolnu. Preliti kečapom. Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Pecivo je dekorativno, hrskavo a ukus kima mu daje specifičan ukus. Prijatno!
Нема коментара