Hilandarski kuvar: Tikvice sa pirinčem
Tikvice za punjenje se oljušte, izdube kašikom, operu i ostave da se ocede.
Oljušti se dosta crnog luka, sitno isecka i stavi u tavu, sa maslinovim uljem, da se malo izdinsta.
U izdinstani luk se sipa pirinač, prethodno otrebljen i opran, sve se to još malo dinsta, a zatim nalije oljuštenim i izrendanim paradajzom sa malo vode.
U ovu smesu se stavi dosta isečenog peršunovog lišća, malo mirođije i soli.
Oceđene tikvice se pune, a na kraju se svaka zatvori poklopcem – kriškom paradajza.
Tako pripremljene tikvice kuvaju se na plotni šporeta ili u rerni.
Tikvice se naliju vodom da ogreznu.
Kada su skoro gotove, preliju se sa još maslinovog ulja i oljuštenim i izrendanim paradajzom.
Kuvaju se još otprilike oko pola sata.
Gotove tikvice se pospu isečenim peršunovim lišćem.
http://www.posnajela.rs/
Нема коментара