Breaking News

Najbesmislenije i najekstremnije moderne dijete


Copyright: randidrasin.com
Svima nam se desilo da u određenom periodu malo preteramo sa masnom hranom i slatkišima, još ako su tu i slave, praznici, posao zbog koga se slabo krećemo, stres, eto nagomilanih kilograma. I šta onda, brže bolje guglamo brzinske dijete koje za pet dana obećavaju čudo, a internet ih je naravno prepun. Ovo su samo neke od najekstremnijih popularnih dijeta koje kruže internetom, a kojima ćete samo više poremetiti metabolizam i izostaviti dragocene vitamine i minerale koji su bitni za pravilan rad celokupnog organizma:
Dijeta sa kuvanim jajima i vinom
Po pravilima ove dijete, za doručak i ručak su dozvoljena samo kuvana jaja i čaša vina, eventualno crna kafa, dok se za večeru preporučuje komad kuvanog mesa. Osobi je u proseku potrebno barem 2000 kalorija dnevno za pravilan rad organizma, a ovom dijetom se ne unese ni polovina od toga. Da ne spominjemo da dijeta sa kuvanim jajima i vinom uopšte ne dozvoljava konzumiranje nikakvog voća i povrća, koje je bogato vlaknima i vitaminima.
Dijeta na osnovu krvne grupe
Ova dijeta se bazira na tome da svaka krvna grupa zahteva posebne namirnice na osnovu kojih će pravilno funkcionisati organizam kroz koji teče ta krvna grupa. Na primer, A grupi odgovara meso, pa se preporučuje da sva tri obroka sadrže proteine životinjskog porekla. De probajte svaki dan i ceo dan da jedete meso (dobro, ima gurmana koji se ne bi žalili), ali ipak, meso ne sadrži dovoljno vitamina i tečnosti.
Dijeta sa limunom koja čisti organizam
Ova dijeta definitivno spada među najpopularnije, nema ko nije čuo za nju ili u trenucima kada puca kaiš, u kafiću umesto kafe ili piva zatraži "limunadu bez šećera". Limun jeste zdravo voće koje treba uvrstiti u svakodnevnu ishranu, ali ova dijeta preporučuje da se isceđen limun pije bez šećera, par puta dnevno, često odmah ujutro na prazan stomak, a na ovaj način se itekako može oštetiti želudac.
Dijeta sa kolačićem
Ova dijeta je postala popularna kada je 1975. doktor Sigal iz SAD osmislio poseban dijetalni kolačić koji ima oko 100 kalorija, pa se preporučivalo da se za doručak i ručak pojedu po dva kolačića, a za večeru bilo šta što ima manje od 300 kalorija. Od tada su ti posebni kolačići postali hit u svetu, pa su mnoge kompanije proizvele slične dijetalne keksiće koji nemaju nikakve nutritivne vrednosti, a puni su aditiva i veštačkih zaslađivača.
Dijeta sa grejpfrutom
Naime, internetom kruži dijeta u kojoj se preporučuje da se 12 dana zaredom za doručak pojede nešto sitno, niskokalorično, a za ručak, večeru i užinu grejpfrut u neograničenim količinama. Posle toga, sledi 12 dana uobičajene ishrane. Problem je taj što se tokom prvih 12 dana dijete zaista izgube kilogrami, ali da tokom sledećih 12 dana sledi jo-jo efekat pa se svi kilogrami vrate.
Cigaret - dijeta
Verovali ili ne, neki sajtovi zaista preporučuju cigarete, jer ubijaju apetit i aktivni pušači umesto grickalice, uvek će dosegnuti za novom cigaretom. Čak je i "Lucky Strike" jedno vreme vodio aktivnu medijsku kampanju za žene u kojoj je glavni motiv bila rečenica "Uzmite laki umesto čokoladice". Možda u početku i smršate, ali na račun žutih zuba, slabe kose, lošeg tena i potencijalnog raka.
Dijeta sa jabukama
Po ovoj dijeti, tri dana nedeljno se smeju jesti samo jabuke u neograničenim količinama, a mnogi se "kunu" kako su tokom ta tri dana izgubili i do četiri kilograma. Nemojte ovo probati, možda i izdržite jedan dan, ali već nakon drugog dana vam ne gine padanje u nesvest usled malaksalosti.
Za kraj, tu je i naša omiljena kivi - dijeta koju za razliku od prethodnih, zaista preporučujemo:
- Šta ima novo, nismo se videli nedeljama!
- E ma ništa, evo na dijeti sam, na kivi dijeti
- Kakva ti je to bre dijeta?
- Smem da jedem sve sem kivija
(http://www.oklagija.rs/)

Нема коментара

ranktrackr.net