Kruna od čokolade i kestena

Sastojci 

Potrebno je:

  • 300 g Menaž čokolade
  • 1 list oblande

Za fil:

  • jajeta
  • 2 žumanca
  • 40 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 200 g Menaž čokolade
  • 200 g kesten pirea
  • 400 ml slatke pavlake
  • 2 kašike meda

Za glazuru:

  • 50 g Menaž čokolade
  • malo ulja

Priprema

1
Jaja, žumanca i šećer kuvajte na pari dok se malo ne zgusnu, a šećer otopi.
2
Dodajte izlomljenu čokoladu i nastavite sa kuvanjem dok smesa ne počne da se zgušnjava.
3
Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
4
Posebno umutite slatku pavlaku sa medom, dodajte pire od kestena i ohlađenu smesu od čokolade. Mutite mikserom dok se svi sastojci ne povežu.
5
Oblandu isecite u krug prečnika 23 cm i stavite na dno okruglog kalupa. Čokoladu podelite na štanglice i poređajte sa unutrašnje strane kalupa.
6
Na oblandu izlijte pripremljeni fil, poravnajte i ostavite u kalupu preko noći ili najmanje dva sata da se hladi u frižideru.
7
Za glazuru otopite čokoladu sa malo ulja i prelijte preko ohlađenog fila i ostavite da se stegne.
8
Gotovu tortu ukrasite sa kuglicama napravljenih od kesten pirea i poslužite.

http://www.recepti.com/

Нема коментара

ranktrackr.net