Kruna od čokolade i kestena
Sastojci
Potrebno je:
- 300 g Menaž čokolade
- 1 list oblande
Za fil:
- 2 jajeta
- 2 žumanca
- 40 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g Menaž čokolade
- 200 g kesten pirea
- 400 ml slatke pavlake
- 2 kašike meda
Za glazuru:
- 50 g Menaž čokolade
- malo ulja
Priprema
3
Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
4
5
Oblandu isecite u krug prečnika 23 cm i stavite na dno okruglog kalupa. Čokoladu podelite na štanglice i poređajte sa unutrašnje strane kalupa.
6
Na oblandu izlijte pripremljeni fil, poravnajte i ostavite u kalupu preko noći ili najmanje dva sata da se hladi u frižideru.
7
Za glazuru otopite čokoladu sa malo ulja i prelijte preko ohlađenog fila i ostavite da se stegne.
8
Gotovu tortu ukrasite sa kuglicama napravljenih od kesten pirea i poslužite.
http://www.recepti.com/
Post Comment
Нема коментара