Miris koji osvaja jutra: Kada jednom napravite irski integralni hleb, više nikada nećete uzimati kupovni
Domaći hleb oduvek je bio neuporedivo bolja varijanta za doručak. A kada vrući, friški hleb premažete puterom i dodate po koju lisku pečenice, doručak postaje vaš omiljeni obrok.
Ukusan, hrskav i svež domaći hleb
Ukusan, hrskav i svež domaći hleb
Za pripremu irskog soda hleba biće vam potrebno:
- 250 g crnog integralnog brašna
- 250 g belog brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- 350-400 ml mlaćenice
Priprema:
U šolju toplog mleka sipajte jednu kašičicu sirćeta ili limunovog soka i ostavite da odstoji oko 15 minuta. I vaša mlaćenica je spremna. Pomešajte sve sastojke, kratko premesite rukama, oblikujte veknu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta. Izvadite, stavite na rešetke da se sasvim ohladi, a onda uživajte.
(http://zena.blic.rs/)
Нема коментара