Breaking News

Najzdravija "crvena" hrana


Copyright: gffi-fitness.org

Po pravilu, crveno voće i povrće imaju visok nivo vitamina i minerala koji pomažu u pretvaranju ugljenih hidrata, masti i proteina u korisnu energiju za telo. Sadrže antioksidanse koji štite DNK od oksidativnih oštećenja i sprečavaju određene bolesti.
Paradajz
Bilo u salatama, sosevima ili kao sok,paradajz ima nisku kalorijsku vrednost i pun je hranljivih sastojaka. Sadrži visok nivo likopena koji je važan u borbi protiv različitih bolesti. Bogat je kalijumom koji podstiče pravilan rad srca. Sadrži vitamin C, koji jača imunitet i utiče na zdravlje kože.
Crvena paprika
Sirova, na žaru ili kuvana, izvor je kalijuma koji pomaže varenju, zdravlju srca, a bogata je i vitaminom A koji utiče na bolji vid. Ljute crvene papričice sadrže kapsaicin koji izaziva vrlo jak efekat žarenja jezika i ždrela.
Crveni pasulj
Sadrži ogromne količine vlakana, cinka, vitamina B koji su ključni za neurološke funkcije. Dobar je saveznik za održavanje reproduktivnih organa zdravim, kao i za zarastanje rana.
Jagode
Novija istraživanja su pokazala da su jagode efikasne za čišćenje zuba u kombinaciji sa sodom bikarbonom. Pored toga, bogate su vitaminom C i kalijumom.
Maline
Njihova najveća prednost odnosi se na visok sadržaj vlakana, pored cinka i kalijuma.
Prilikom kupovine hrane izbegavajte one namirnice koje su veštački obrađivane, u tom slučaju sadrže potencijalno štetne materije kao i druge neželjene aditive poput masti, šećera...
http://www.oklagija.rs/

Нема коментара

ranktrackr.net