Breaking News

Pileća džigerica sa povrćem u sosu od belog vina


Copyright: Marija Stojanović

Sastojci

4 pileće dzigerice
2 šargarepe
veća glavica crnog luka
2-3 sveže paprike
0,5 dl jogurta
0,5 dl belog vina
po ukusu soli
po ukusu suvi začin
po ukusu biber

Priprema

Na malo ulja izdinstati crni luk, dodati šargarepa, sečenu po dužini, svežu crvenu papriku, takođe seckanu po dužini. Kad povrće smekša dodati pileću džigericu, začiniti, i ostaviti da se izdinsta još malo sa povrćem. Pred kraj preliti sosom od belog vina.
Sos: 0,5 dl jogurta staviti da se zagreje. Dodati 0,5 dl belog vina, i kuvati 4-5 minuta na tihoj temperaturi, uz stalno mešnje. Dodati malo crnog mlevenog bibera i soli.
( mara 77)

Нема коментара

ranktrackr.net