Breaking News

Pita od pomorandži

Pita od pomorandži  je vrlo ukusna i jednostavno se pravi. Gurmani, koji vole uvek nešto novo, moćno i sočno, probaće je i uživati u njenom decentnom ukusu.


Priprema:
Prvo pripremiti nadev. Umutiti kašikom kiselo mleko s  praškom za pecivo.
U drugoj posudi umutiti mikserom jaja, šećer i vanilin šećer. Zatim dodati suncokretovo ulje i sitno rendanu koru dve veće pomorandže. U smesu od jaja dodati kiselo mleko s praškom za pecivo i dobro sjediniti kašikom.

U podmazan pleh od šporeta ređati kore za pitu, jednu po jednu. Kore treba složiti kao „plise“. Kašikom preliti složene kore pripremljenom smesom od jaja i malo smese kašikom ubaciti u nabore kora, zatim protresti pleh kako bi se što ravnomernije rasporedio nadev. Zagrejte pećnicu na 200°C.  Za to vreme će i kore lepo upiti nadev. Peći na 180-200°C oko 30 minuta. Pečenu pitu ostaviti da se potpuno ohladi.
Za to vreme pripremite sirup za preliv. Ušpinovati šećer s vodom i sa ceđenim sokom od pomorandzi. Ostaviti sirup da se hladi oko 5 minuta. Ohlađenu pitu izbosti viljuškom pa lagano preliti vrućim sirupom. Pre služenja pita od pomorandži treba da se dobro rashladi.
Sastojci
  • 500 g tankih kora za pitu
Nadev
  • 1 čaša kiselog mleka
  • 20 g praška za pecivo
  • 4 jaja
  • 1 čaša šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 čaša suncokretovog ulja
  • 2 veće pomorandže
Sirup
  • 3 čaše šećera sa
  • 2 čaše vode
  • 1 čaša ceđenog soka od pomorandže
http://kuhinjarecepti.com/

Нема коментара

ranktrackr.net