Podgrevanje ostataka hrane: 5 trikova za još jedan ukusan obrok
I dok neke namirnice (krompir, jaja i povrće) nikako ne trpe podgrevanje, neke ostatke od bogate trpeze možete učiniti ukusnim i toplim. Donosimo 5 trikova za grejanje nekih od svima omiljenih jela
1. Sarma
Svi znamo kako je sarma još ukusnija ako je jedemo sledeći dan. No, kako bi je mogli jesti u nekoliko navrata vrlo je važno da je do sledeće konzumacije držimo u frižideru.
Svi znamo kako je sarma još ukusnija ako je jedemo sledeći dan. No, kako bi je mogli jesti u nekoliko navrata vrlo je važno da je do sledeće konzumacije držimo u frižideru.
– U lončić izdvojte onoliko koliko ste planirali pojesti te ga stavite na laganu vatru i poklopite.
– Kako bi se meso sarme potpuno ugrejalo, pirinač ne bi raskuvao, a sarma zagorela, dodajte malo vode i ostavite da prokuva par minuta.
– Kako bi se meso sarme potpuno ugrejalo, pirinač ne bi raskuvao, a sarma zagorela, dodajte malo vode i ostavite da prokuva par minuta.
2. Pečeno meso
Odresci od mesa ili pečenje mnogi vole jesti hladno, no ako želite pojesti još jedan topli obrok upotrebite ovaj trik.
Odresci od mesa ili pečenje mnogi vole jesti hladno, no ako želite pojesti još jedan topli obrok upotrebite ovaj trik.
– Zagrejte rernu na 100 do 150 stepeni te u pleh stavite malo ulja.
– Odrezak debljine oko 2,5 cm treba peći oko 20 do 30 minuta.
– Za brzinsko podgrevanje u dublji tiganj stavite malo ulja te meso pecite poklopljeno minut-dva sa svake strane na umerenoj temperaturi.
– Odrezak debljine oko 2,5 cm treba peći oko 20 do 30 minuta.
– Za brzinsko podgrevanje u dublji tiganj stavite malo ulja te meso pecite poklopljeno minut-dva sa svake strane na umerenoj temperaturi.
3. Pizza
Pizza će u mikrotalasnoj postati gnjecava, a korica žilava. Upravo zbog toga iskoristite rernu i uživaćete u hrskavoj pizzi.
Pizza će u mikrotalasnoj postati gnjecava, a korica žilava. Upravo zbog toga iskoristite rernu i uživaćete u hrskavoj pizzi.
– Zagrejte rernu na 180 do 200 stepeni.
– Na pleh stavite papir za pečenje ili vrlo malo ulja.
– Pecite pizzu dok sir ne počne reagovati na toplotu i dobije mehuriće.
– Na pleh stavite papir za pečenje ili vrlo malo ulja.
– Pecite pizzu dok sir ne počne reagovati na toplotu i dobije mehuriće.
4. Pirinač
Pirinač će se u mikrotalasnoj raskuvati i više neće biti ukusna. Ako želite da mu vratite toplotu i ponovo uživate u prilogu, učinite sledeće.
Pirinač će se u mikrotalasnoj raskuvati i više neće biti ukusna. Ako želite da mu vratite toplotu i ponovo uživate u prilogu, učinite sledeće.
– U lončiću zagrejte malo maslinovog ulja i na njega stavite pirinač.
– Na umerenoj temperaturi kuvajte 3 do 4 min uz povremeno mešanje.
– Odozgo možete posuti i malo peršuna ili bosiljka te tako pojačati ukus.
– Na umerenoj temperaturi kuvajte 3 do 4 min uz povremeno mešanje.
– Odozgo možete posuti i malo peršuna ili bosiljka te tako pojačati ukus.
5. Testenina
Testenina nije ukusna kada je hladna. Međutim to ne znači da pripremljeno jelo morate baciti.
Testenina nije ukusna kada je hladna. Međutim to ne znači da pripremljeno jelo morate baciti.
– U lonac stavite vode tek toliko da pokrije dno te dodajte kašiku ili dve (u zavisnosti od količine) maslinovog ulja.
– Dodajte testeninu te na umerenoj temperaturi kuvajte uz neprestano mešanje oko 3 do 5 min, odnosno dok se testenina ne zagreje.
– Dodajte testeninu te na umerenoj temperaturi kuvajte uz neprestano mešanje oko 3 do 5 min, odnosno dok se testenina ne zagreje.
(http://www.posaljirecept.rs/)
Нема коментара