Breaking News

Podgrevanje ostataka hrane: 5 trikova za još jedan ukusan obrok

I dok neke namirnice (krompir, jaja i povrće) nikako ne trpe podgrevanje, neke ostatke od bogate trpeze možete učiniti ukusnim i toplim. Donosimo 5 trikova za grejanje nekih od svima omiljenih jela
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
1. Sarma
Svi znamo kako je sarma još ukusnija ako je jedemo sledeći dan. No, kako bi je mogli jesti u nekoliko navrata vrlo je važno da je do sledeće konzumacije držimo u frižideru.
– U lončić izdvojte onoliko koliko ste planirali pojesti te ga stavite na laganu vatru i poklopite.
– Kako bi se meso sarme potpuno ugrejalo, pirinač ne bi raskuvao, a sarma zagorela, dodajte malo vode i ostavite da prokuva par minuta.
2. Pečeno meso
Odresci od mesa ili pečenje mnogi vole jesti hladno, no ako želite pojesti još jedan topli obrok upotrebite ovaj trik.
– Zagrejte rernu na 100 do 150 stepeni te u pleh stavite malo ulja.
– Odrezak debljine oko 2,5 cm treba peći oko 20 do 30 minuta.
– Za brzinsko podgrevanje u dublji tiganj stavite malo ulja te meso pecite poklopljeno minut-dva sa svake strane na umerenoj temperaturi.
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
3. Pizza
Pizza će u mikrotalasnoj postati gnjecava, a korica žilava. Upravo zbog toga iskoristite rernu i uživaćete u hrskavoj pizzi.
– Zagrejte rernu na 180 do 200 stepeni.
– Na pleh stavite papir za pečenje ili vrlo malo ulja.
– Pecite pizzu dok sir ne počne reagovati na toplotu i dobije mehuriće.
4. Pirinač
Pirinač će se u mikrotalasnoj raskuvati i više neće biti ukusna. Ako želite da mu vratite toplotu i ponovo uživate u prilogu, učinite sledeće.
– U lončiću zagrejte malo maslinovog ulja i na njega stavite pirinač.
– Na umerenoj temperaturi kuvajte 3 do 4 min uz povremeno mešanje.
– Odozgo možete posuti i malo peršuna ili bosiljka te tako pojačati ukus.
5. Testenina
Testenina nije ukusna kada je hladna. Međutim to ne znači da pripremljeno jelo morate baciti.
– U lonac stavite vode tek toliko da pokrije dno te dodajte kašiku ili dve (u zavisnosti od količine) maslinovog ulja.
– Dodajte testeninu te na umerenoj temperaturi kuvajte uz neprestano mešanje oko 3 do 5 min, odnosno dok se testenina ne zagreje.
(http://www.posaljirecept.rs/)

Нема коментара

ranktrackr.net