Posno jelo na ulju: Ukusna francuska mućkalica
Sastojci:
250 g tikvica
1 plavi patlidžan
400 g paradajza
2 glavice crnog luka
crvena i žuta paprika
2 čena belog luka
po 3 grančice timijana i origana
po 2 grančice bosiljka i ruzmarina
3-4 kašike ulja
2 kašike paradajz pirea
100-150 ml povrćnog bujona
so i biber
250 g tikvica
1 plavi patlidžan
400 g paradajza
2 glavice crnog luka
crvena i žuta paprika
2 čena belog luka
po 3 grančice timijana i origana
po 2 grančice bosiljka i ruzmarina
3-4 kašike ulja
2 kašike paradajz pirea
100-150 ml povrćnog bujona
so i biber
Priprema:
1. Tikvice, patlidžan, paradajz i paprike operite i isecite na manje komade.
2. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte.
3. Začinsko bilje operite, prosušite i usitnite.
4. U tiganju zagrejte ulje, stavite usitnjen crni luk, kockice paprike i propržite oko pet minuta, uz stalno mešanje.
5. Zatim dodajte tikvice, patlidžan, paradajz i beli luk.
6. Umešajte paradajz pire i začinsko bilje, posolite i pobiberite, promešajte i kratko prodinstajte.
7. Sipajte bujon i dinstajte na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.
1. Tikvice, patlidžan, paradajz i paprike operite i isecite na manje komade.
2. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte.
3. Začinsko bilje operite, prosušite i usitnite.
4. U tiganju zagrejte ulje, stavite usitnjen crni luk, kockice paprike i propržite oko pet minuta, uz stalno mešanje.
5. Zatim dodajte tikvice, patlidžan, paradajz i beli luk.
6. Umešajte paradajz pire i začinsko bilje, posolite i pobiberite, promešajte i kratko prodinstajte.
7. Sipajte bujon i dinstajte na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.
(http://www.posaljirecept.rs/)
Нема коментара