Breaking News

Uticaj dehidracije na organizam


Copyright: i4.mirror.co.uk

Ukoliko ne konzumirate dovoljne količine vode dnevno i održavate telo hidriranim, mogli biste sami prouzrokovati rizik od brojnih metaboličkih poremećaja koji dalje mogu uzrokovati različite bolesti. Povišen nivo holesterola može dovesti do blokade arterija, srčanog i moždanog udara.
Voda je neophodna za osnovne metaboličke funkcije kao što su: varenje, cirkulacija, hormonalna ravnoteža i eliminacija toksina iz tela. Žeđ ne izaziva uvek dehidraciju čiji su simptomi umor, letargija, suve oči i koža, oslabljene mentalne funkcije, zatvor, urinarne infekcije što nadalje može prouzrokovati niz oboljenja.
Obe vrste holesterola su neophodne za zdravlje ćelija ali i za dobru cirkulaciju. Problemi nastaju kada njihov odnos nije uravnotežen kao posledica fizičke neaktivnosti i neredovne ishrane. Kada ćelije dehidriraju njihovi zidovi ne mogu da održavaju ravnotežu tečnosti, tada je proizvodnja holesterola povećana kao i njegovo oslobađanje u cirkulatorni sistem.
Neadekvatan unos vode smanjuje volumen krvi što može ugroziti i njen protok kao i isporuku kiseonika do ćelija. Previše holesterola na zidovima ćelija može u potpunosti blokirati arterije što dovodi do srčanog udara ili šloga.
Povećanje potrošnje vode pomaže oporavku sistema za varenje i uravnoteženoj cirkulaciji i odnosu obe vrste holesterola. Dakle, postavite sebi za cilj da popijete najmanje osam čaša vode dnevno.
(http://www.oklagija.rs/)

Нема коментара

ranktrackr.net