Breaking News

BADEMOVO MLEKO



Za sve moje prijatelje kojima je "lakse" da kupe gotovo bademovo mleko koje sigurno ima konzervans u sebi zelim da napisem ovaj recept емотикон smile
Properete badem i ostavite ga da prenoci u vodi.Ujutru u blender stavite ocedjeni badem sa trostrukom kolicinom vode i sa dve urme bez kostice(daju lepu aromu i slast,moze i malo stapica vanile ali je skupa).Blendirate oko 5 minuta i dobijenu masu dobro procedite kroz duplu gazu.Suvi ostatak izblendirate sa jos jednom casom vode(da bi izvukli sve sto se moze).
Dobijeno mleko pomesate sa prvim i stavite u frizider.Bez konzervansa i aditiva ovakvo mleko se moze koristiti nekoliko dana.Suvi ostatak upotrebite za musli.
Od 100 gr badema dobijem izmedju 0,5 i 1 litar mleka.
Sadrzi:
-Puno vitamina E (antioksidant - jedna casa dnevno 50 % dnevnog unosa)
-Vitamin B
-Gvozdje
Odlican je za:
-Srce(flavonidi pomazu smanjenju nivoa holesterola u krvi)
-Kosti i misicno tkivo
-Zeludac (protiv gorusice)
-Dvanaestopalacno crevo (brze zarastanje oziljaka od cira)
-Žuc (ciscenje zucne kese)
-Bolja probava(ubrzava rad creva )
-Zene znaju sta vitamin E radi za kozu, kosu, nokte ...
Topla preporuka svima koji poste takodje i alergicnima na laktozu.
E DRAGI MOJI NEKA VANM JE NA ZDRAVLJE 



Live healthy with San D RA
емотикон grin

Нема коментара

ranktrackr.net