•čokolada za kuvanje
Uputstvo za pripremu:
- Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodavati kašiku po kašiku šećera i dalje mutiti. Drvenom varjačom lagano umešati žumanca pa kad se sjedini dodati brašno i na kraju kakao. Sipati u podmazan ili obložen pek pairom okrugli kalup 26 cm. Peći na srednjoj temperaturi (kod mene je to 180 stepeni) oko 40 minuta.
- Ostaviti u plehu da se prohladi jedno 15 minuta pa tek onda vaditi. Hladnu koricu preseći na tri korice. Svaku koricu prelijte sa otprilike decilitar i po mlakog čokoladnog mleka. Penasto umutiti puet sa prah šećerom. U drugoj posudi sipati mleko preko keksa, promešati( da vas ne zbuni , neće se ceo keks navlažiti od mleka, ostaće onako zgrudvan) dodati lešnik i vanilu i sve to dodati puteru. Dobro umutiti mikserom. Tad masa postaje žitka.
- Za preliv kako, vodu, ulje, puter, šećer sve zajedno staviti u šerpu i na srednjoj vatri uz stalno mešanje kuvati da se sve lepo sjedini ali da ne provri, samo da prostruji. Pustiti da se prohladi povremeno mešajući. Filuje se korica pa fil, pa korica pa fil,pa korica pa preliv. Pustiti sat vremena da se ohladi preliv i očvrsne.
- Izlomiti čokoladu u neku veću činiju. Slatku pavlaku sipati u šerpu i na srednjoj vatri kuvati do tačke vrenja ali ne sme da provri. Tako vrelu prelijte preko čokolade i ostavite tri minuta. Lagan uzmite da mešate špatulom ili varjačom da se sve lepo sjedini i čokolada otopi. Mikserom mutite kao šlag tri do pet minuta. I to je Ganaš krem koji je dosta gušći u odnosu na šlag. Nafilujte celu tortu. Оstavite da se stegne.
- http://zena.blic.rs/
| 500g
|
Нема коментара