Hrskave pogačice sa kajmakom
- 600 g mekog brašna
- 1 kesica (7 g) suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 150 g kajmaka
- 150 g maslaca
- 3 dl mlakog mleka
- 1 jaje (belance)
- za posipanje: susam, kim, krupna morska so
Foto: Profimedia |
1. U posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so. Dodati kajmak, maslac i mleko, pa zamesiti srednje mekano testo.
2. Razviti ga na debljinu od oko 1 cm, pa čašom vaditi pogačice i ređati ih u podmazan pleh (ostatak testa koji je preostao od vađenja pogačica premesiti, ponovo razviti testo i ponovo vaditi pogačice).
3. Ostavite ih da se kratko odmaraju, dok se rerna ne zagreje. Pre pečenja ih blago premazati umućenim belancetom, malo posoliti krupom morskom solju i posuti susamom ili kimom (po želji).
4. Ovako pripremljene pogačice peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.
Autor: Kurir
Нема коментара